Probleme Constructor, Firma Constructii » Întreabă Avocat

Probleme constructor, firma constructii

Georgeta a întrebat 2 ani în urmă

Probleme constructor, firma constructii

 Buna seara, Problema este cu o firma de constructii cu care am un contract incheiat pentru construirea unui acoperis, in pret fiind inclus materialul si manopera.

Am solicitat printr-o notificare sistarea lucrarilor si reziliera contractului, datorita modului necorespunzator de organizare si executia necorespunzatoare a lucrarilor,

Cat si in urma depasirii termenului contractual incheiat intre parti. Imediat ce i-am comunicat,ne-a anuntat ca vin sa ia materialele care sunt in curtea noastra si schela .

Nu am permis accesul in curte pentru asi ridica bunurile , pana nu se solutioneaza situatia , asteptam concluzile expertilor referitor la rea executie.

Daca proiectantul decide ca lucrarea se poate repara , trebuie sa vedem valoarea acelor reparatii, si consideram ca ar fi corect , ori sa le finalizeze constructorul si sa dea garantie pe ceace a construit el, ori sa i se scada din avansul primit ,acele cheltuieli.

Dupa semnarea contractului i-am dat un avans de 10.000€ . Unde este santierul nu locuieste nimeni.

Daca nu permitem intrarea pe propietate a constructorului pentru asi ridica bunurile mobile (schela si materiale) in aceasta perioada de stare de urgenta, ne poate face plangere penala penala pentru furt si abuz de incredere?

Suntem obligati prin lege in aceasta perioada sa ne prezentam la santier si sa permitem constructorului sa isi ridice bunurile ?

Noi nu am refuzat, nici insusit acele bunuri, doar ca sa amanat restituirea lor din cauza situatiei actuale si pana la gasirea unei solutii a situatiei.

Sunt obligata sa scriu o declaratie pe propie raspundere si sa merg la santier sa permit ridicarea acelor materiale?

M-a anuntat politia ca trebuie sa merg maine sa dau o declaratie, pentru ca sa primit o plangere penala de furt si abuz de incredere.

Ce ma sfatuiti sa fac. Multumesc anticipat

Avocat Online
replied 1 an ago

Buna ziua,

Pentru a programa o sedinta de consultanta juridica, contactaț-ne telefonic sau pe whatsapp 0745 034 638.

Detalii despre onorarii regasiti aici

https://consultantavocat.ro/onorariu-avocat-evaluare-gratuita/


Adaugă răspuns

6
+
17
=