Plată Spor Titlu De Doctor » Întreabă Avocat

Plată Spor titlu de doctor

Florin Balotescu a întrebat 2 ani în urmă

Plată Spor titlu de doctor

Bună ziua, Aș fi interesat dacă există o bază legală de acțiune în următoarea situație. Lucrez în învățământ, profesor titular din 2003, în București.

Din 2013 am titlul de doctor, iar din 2014, gradul I prin echivalarea titlului de doctor cu gradul I.

Între 2015 și 2018, am beneficiat timp de 3 ani de o detașare în interesul învățământului, prin acordul directorilor, decizia ISMB și  decizia inspectoratului școlar județean, într-o școală privată din jud. Ilfov.

Conform prevederilor din Legea 1 și din metodologiile privitoare la mobilitatea personalului didactic, în perioada detașării, contractul de muncă a fost suspendat în unitatea de bază, încheindu-se un alt contract, perioadă determinată, în unitatea primitoare.

Actualmente, din septembrie 2018, am revenit în unitatea de bază, ca profesor titular pe post.

Documentul la care fac referire este Legea 153/2017, modificată ulterior (info, aici: http://www.cdep.ro/caseta/2018/05/02/pl18255_se.pdf)

Întrebarea mea este dacă unitatea privată era obligată să includă în salariu și sporul titlului de doctor.

Nu am fost informat că exista această posibilitate și aș dori să știu dacă există o bază legală solidă pentru demersuri privind solicitarea acordării acestor drepturi  în mod retroactiv, după încheierea perioadei de detașare. Am încercat anterior să iau legătura cu un avocat, dar nu am primit un răspuns concludent.

Vă mulțumesc, toate cele bune.


Adaugă răspuns

20
+
6
=