Plângere Penală Pentru Distrugere » Întreabă Avocat

Plângere penală pentru distrugere

Sorina Dadim a întrebat 2 ani în urmă

Plângere penală pentru distrugere

Buna ziua,  As aprecia un răspuns de la Dvs in următoarea situație - Plângere penală pentru distrugere

In urma unei relații cu un bărbat timp de 1 an jumate, am apelat la serviciile organelor de poliție, unde am făcut plângere pentru abuz fizic, emoțional, verbal și provocare de pagube materiale in proporții destul de mari. Menționez ca acesta a profitat de situația mea materială, care este una decenta, el nefiind angajat undeva și neavând vreun venit stabil.

In urma ultimelor abuzuri, am decis sa plec din apartamentul in care am locuit împreuna; acesta degradându-mi bunuri personale, aruncându-le peste balcon, stricandu-mi telefoane și alte bunuri. Nu m-a lăsat practic sa îmi strâng lucrurile și sa plec, ci pur și simplu le distrugea și ma abuza fizic și verbal in timp ce eu Încercam sa-mi strâng obiectele personale.

Eu am chemat poliția, ulterior am mers la secție și am depus plângere.

Spre sfârșitul zilei, domnii ofițeri l-au chemat și pe inculpat, pentru declarații.

In timp ce ne aflam la secția de poliție, eu i-am luat telefonul și i l-am aruncat in pământ. Am făcut acest lucru, fiind extraordinar de tulburata, furioasa pot sa zic, pentru ca mi-a distrus bunuri nu numai in acea zi, ci și in alte ocazii anterioare. Toate pagubele provocate le-a tratat cu indiferenta, eu m-am ocupat de reparația tuturor devastarilor făcute de el.

De asemenea, in ziua respectiva, eu eram la secția de poliție pt declarații, dar fiind plecată din apartamentul unde am locuit cu fostul meu prieten, nu aveam unde sa ma cazez, nu aveam o chirie la dispoziție, eram cu obiectele mele personale răvășite in mașina. Eram pur și simplu extrem de rănită și furioasa pe acest om, care este o persoana rea-intenționată și profitoare.

Menționez ca domnul respectiv are antecedente penale, despre care eu am aflat după ce am început relația.

Situația care ma preocupa este următoarea:

După ce i-am stricat telefonul, acesta a făcut și el o plângere penală pt distrugere.
Ulterior, peste doua zile, a început sa ma șantajeze, sa-mi spună sa retrag plângerea pe care am depus-o eu, iar el va retrage plângerea pentru distrugerea telefonului.

Întrebarea mea este: care pot fi consecințele pt mine, dpdv juridic, a acestei plângeri făcute de aceasta persoana meschină?

Sunt speriata, fiindcă eu nu am mai trăit situații de aceasta speța și ma simt extrem de neîndreptățita.

Pe scurt, asta e situația. In general, acest om m-a exploatat și abuzat timp de mai bine de 1 an și 6 luni și nu are simtul remușcării sau al corectitudinii.

Va mulțumesc mult!

Raspuns:

Plângere penală pentru distrugere

Buna ziua,

Detalii despre distrugere si drepturile pe care le aveti in cadrul unui proces penal regasiti mai jos:

Distrugerea

https://consultantavocat.ro/codul-de-procedura-penala-subiectii-procesuali-principali-si-drepturile-acestora/

https://consultantavocat.ro/codul-de-procedura-penala-consultarea-dosarului/

https://consultantavocat.ro/subiectii-procesuali-principali-si-drepturile-acestora/

https://consultantavocat.ro/codul-de-procedura-penala-audierea-suspectului-sau-a-inculpatului/

Distrugerea

Art. 253. -  

(1) Distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuințare a unui bun aparținând altuia ori împiedicarea luării măsurilor de conservare sau de salvare a unui astfel de bun, precum și înlăturarea măsurilor luate se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.


Adaugă răspuns

4
+
0
=