Modificare Unilaterala Cu Privire La Pontaj Si Modalitatea Pontajului » Întreabă Avocat

Modificare unilaterala cu privire la pontaj si modalitatea pontajului

Întrebări și RăspunsuriCategorie: Muncii - Contracte, Litigii, Clauze, Demisie, Salarii, ConcediiModificare unilaterala cu privire la pontaj si modalitatea pontajului
Ruxandra Caldwell a întrebat 2 ani în urmă

Modificare unilaterala cu privire la pontaj si modalitatea pontajului

As dori sa stiu ce as putea face pentru a ma lupta pentru drepturile mele ca angajat  si ce as putea sa fac in aceasta privinta.

In contractul initial pe care l-am semnat cu aceasta companie singurele mentiuni care apar legate de salariu este norma de 8 ore si salariul brut. Nu se mentioneaza absolut nimic in legatura de cum se ponteaza.

Pe scurt angajatul a ajuns sa ne ponteze la minut ceea nu mi se pare corect. Cand am ridicat problema mi s-a spus de care de catre seful de operatiuni al proiectului ca ce nu scrie in contract e o zona gri si ca ii da dreptul sa faca ce vrea el.

Deasemena ne pune sa recuperam orele lipsa chiar daca ne-am invoit acordul ambelor parti din motive personale.

Doresc sa precizez ca incalca in mod constant: art 41, art 135, art 17, cat si art 137 din codul muncii, Sa nu mai spun de hotararea de guvern 1028 din 2006.

Nu am primit nici macar controlul medical initial cu atat mai putin cel regulat iar cel legat de ochi o existat o singura data in aproape 2 ani si nu a fost oligatoriu.

Cei care nu erau la munca sau in tura nu beneficiat de el. Regulamentul intern nu l-am vazut niciodata, s-a intamplat cu colegi care au dorit sa faca un imprumut sa descopere ca au fost incadrati cu o alta norma de lucru decat cea cu care au convenit desi primeau salariu corect.

Deasemenea a fost o persoana care a dorit sa dispute anumite decizii si voia sa adune parerile a mai multor colegi si i-au facut comise disciplinara ceea ce din cate stiu eu contravine articolului art 7 din codul muncii.

Credeti ca se poate face ceva si ce actiuni ar trebui sa iau in acest caz?

Multumesc

Adaugă răspuns

1
+
8
=