Nerespectarea clauzelor contractuale
5 decembrie 2020Reziliere contract agentie imobiliara
7 decembrie 2020Locatar evaluare demers in instanta contra asociatiei de proprietari
Va expun mai jos care sunt problemele pentru care evaluez inceperea unui demers in instanta si am inclus si cateva intrebari legate de acestea pentru a primi consilierea dumneavaostra referitor la care din acestea se pot adresa in instanata, daca se pot adresa in instanta toate, iar cele care nu se pot adresa in instanta, daca ma puteti sfatui de catre cine ar trebui adresate, ce organ/institutie.
Totodata, pentru problemele care se pot adresa in instanta, care sunt sansele de reusita pentru fiecare din acestea?Daca in urma raspunsurilor primite, ma hotarasc sa merg in instanta, ati fi interesat sa ma reprezentati si ce onorariu ar trebui sa platesc?Va multumesc anticipat pentru timpul acordat si va stau la dispozitie pentru orice clarificari, lamuriri sau informatii suplimentare.
1. Cum primesc compensatie din cota contributie onorariu administrator(contractat prin firma administratie) pentru serviciile neonorate prevazute de lege si la care el s-a angajat prin contractul de administrare catre asociatie si indirect catre mine sau care ma impacteaza (asociatie de locatari e indifierenta, nu se baga)? Ce organ se ocupa? Cei de la servicul de consiliere a asociatiilor locatari mi-au zis ca judecatoria.Exemple de probleme intampinate: lipsa de raspuns pe mail la cererile trimise sau la telefon, nu mai pot depune cerere fizica la care sa primesc numar inregistrare pentru ca nu vine la sediul asociatiei si presedintele l-a delegat pe el sa primeasca si inregistreze cereri, astept de 3-5 luni raspuns macar pe mail la cererile pe care am reusit sa le depun inainte la presedinte, administratorul nu a verificat mai bine de un an de zile indecsii enel si ne-am trezit cu 3 facturi totalizand aproape 11 000RON, iar cand s-au distribuit la plata pe numar de persoane s-a impartit suma de plata pe 5 transe cate 5 luni, perioada in care mai multe persoane s-au scazut de la intretinere ulterior perioadei facturate (un an de consum), am solicitat ulterior scaderea de la intretinere a contributiei mele pe 2 luni mai vechi, nici un raspuns, ne-a pus sa platim o factura venita cu suma pe minus, n-a afisat la timp facturi si a venit penalizare 200RON s-o platim locatarii din vina lui, s-a angajat ca vine lunar la sediul asociatiei, nu vine, alege ce oferte vrea el si nu pe cele mai rentabile ca pret etc).
2. Blocul are o singura scara si la subsol e parcare subterana unde 80% din locatari (20) au loc de parcare, sunt si 4-5 locuri de parcare care apartin unor persoane din afara imobilului. Cine ar trebui sa plateasca mentenanta instalatie antiincendiu care e necesara pentru parcare si nu ar fi necesara daca n-ar fi parcare la subsol, cei 80% locatari cu locuri de parcare la subsol sau si cei 20% (4 locatari) care nu poseda loc parcare sau vreo boxa la subsol? Legislatia obliga la functionarea unei instalatii antiincendiu doar cand exista parcare in subteran. Totodata, blocul e cladire de locuinte, iar parcarea si locurile de parcare au alta destinatie decat cea de locuit, asadar imi e neclar daca si de ce ar trebui platita mentenanta lunara si alte chetuieli legate de parcare de catre toti locatarii. In acelasi timp, o suma imensa pe factura de energie electrica de circa 11 000 s-a distribuit la plata catre toate persoanele din bloc, rezultata in procent de peste 70% din consumul caloriferului parte din instalatia antiincendiu aflata in afara cladirii si care oricum nu depinde de numarul de persoane. Cine ar trebui sa plateasca legal cheletuielile pentru mentenanta instalatie antiincendiu afalat in afara cladirii si destinata parcarii, ca si consumul de energie electrica aferent, ce se poate face in instanta ca aceasta sa fie platita de cei 80% care au locuri a parcare si nu si de catre cei 4 care nu au?
3. Cum primesc inapoi banii retroactiv, pe cateva luni in urma pentru contributia calculata incorect la energie eletrica, penalizari aplicate de ENEL din vina administratorului etc si o suma compensatorie peste sumele datorate din calculul incorect al contributiei?
4. Ce se poate face daca unii locatari nu declara toate persoanele de la adresa?
5. Cum se procedeaza daca confirm ca (am niste banuieli) un locatar care are boxa inchis la subsol are bec si posibil priza legate la contorul comun si platite de toata lumea?
6. E legal ca s-au montant camere fara a avea acordul tuturor locatarilor, ba mai mult, avand dezacordul clar exprimat ar unor locatari?
7. Daca eu trimit recomandate si acestea nu sunt niciodata ridicate, cum arat ca eu trimis acele solicitari in instanta?
Please login or Register to submit your answer