Litigiu » Întreabă Avocat

Litigiu

Acuzare minor fără acte doveditoare
12 decembrie 2020
Mostenirea datoriilor la ANAF
15 decembrie 2020

Litigiu

Litigiu

Vă salut !  Avem o problemă prolixă , destul de complicată în care ne-am băgat din păcate.

În anul 2014 o pereche , adică soț și soție din comuna mea , cu care am fost prieteni , s-au despărțit legal.  Imobilul intravilan au dobândit în timpul căsătoriei , deci erau coproprietari.

După divorț însă nici unul dintre ei nu a avut bani ca să achite partea celuilalt , în același timp fiecare dorea să aibă un acoperiș aparte pe deasupra capului , ptr. că conviețuirea în aceiași casă a devenit imposibilă din cauza noului concubin a fostei neveste.  Astfel casa au scos la vânzare , i-ar eu conform înțelegerilor anticipate avute cu cei doi , le-am promis că fiecăruia voi cumpăra câte o locuință în schimbul casei lor.   Bărbatului am cumpărat o casă într-o comună învecinată care a renunțat de la cota sa de 1 / 2 parte.  Cu el a fost totul în ordine.

În contr. de vânz. – cump.  autentificat de Notariat dreptul de proprietate s-a transcris pe numele meu și a nevestei mele în cotă de 1 / 1.  Însă am rezervat un ” DREPT DE UZUFRUCT VIAGER ”  în cotă de 1 / 2 parte în contract vânzătoarei , adică fostei proprietară până în anul 2021. printr-un contract civil , pe lângă contr. de vânz – cump.  Adică o convenție , precum că în  ” MAX  7 – ANI ”  vom  cumpăra un imobil și fostei proprietară , i-ar ea s-a obligat în convenția respectivă semnat de 6 – persoane , precum că : ” Va veni în fața unui Notar și va renunța de la dreptul său de uzufruct viager , când punem și la dispoziția sa imobilul respectiv promis din partea noastră.”

Însă D-na după un an în 2015. ne-a dat în judecată din reaua voință și pretindea că nu ar fi avut discernământ în momentul semnării contractului în fața Notarului , deoarece are un ” Certificat De Handicap ” astfel vroia să pierdem dreptul de proprietate.  S-a efectuat la cererea noastră o EXPERTIZĂ MEDICO – LEGALĂ PSIHIATRICĂ ” din care a reieșit faptul că dânsa ”În momentul semnării contractului a avut discernământ , cu o posibilă influențabilitate din partea anturajului Cu rezultatul din urmă am câștigat față de ea toate procesele până și pronunțarea definitivă dată de Curtea De Apel Târgu – Mureș.

Procesele au durat 5 – ani , i-ar în timpul acesta nu a fost semnat între noi nici un  ” ACT ADIȚIONAL ”  pe lângă convenția noastră civilă , deoarece D-na ne-a dat de înțeles clar că : ” Nu vrea să iasă din imobil , degeaba î-i vom cumpăra imobilul promis aparte pentru ea ”    Astfel noi nu am avut curajul în timpul „ LITIGIULUI ”  să-i cumpărăm locuința promisă pentru ea , deoarece nu știam că vom pierde s-au nu procesele față de ea și nu cumva să rămânem pe umerii noștrii și cu noul imobil achiziționat.  Acuma mai nou vrea să pornească încă un proces intentat împotriva noastră , precum că au trecut cei 7 – ani  răgaz , timp în care nu i-am asigurat imobilul promis și astfel să reușească iarăși să ne dea pe noi afară din imobil , de-și  suntem proprietari cu nevasta mea în cote definite de 1 / 1.    Ea ne mai având drept de proprietate , decât uzufruct viager.

Întrebările  noastre către dvs-tră sunt :
1.) Dacă nu s-a semnat nici un act adițional timp de 5 – ani , pe lângă convenția noastră contractuală civilă ne-autentificat de nici un Notariat , mai este valabilă documentul respectiv ?    S-au poate să mai producă efecte  ?    Deoarece vrea să construiască cererea de chemare în judecată pe seama contractului civil , ca să reușească să ne dea ea în schimb afară din imobil , motivând că nu am respectat promisiunea noastră.

2.) S-au să-l chemăm noi în judecată , cerând să mai prelungim contractul respectiv civil cu încă 7 – ani , ca să avem timp să achiziționăm un imobil , deoarece banii am cheltuit în altă parte în timpul Litigiului , ptr. că nu am sperat că vom câștiga față de un Certificat De Handicap  ptr. că mai are și 4 – minori.

3.) În fine dați-ne un sfat dacă sunteți amabil , cum am putea să scăpăm de ea din imobil , dacă nu vrea să accepte casa pe care dorim să-i cumpărăm.                                                         Mulțumim frumos.

Ai nevoie de consultanță juridică specializată?

Cu o experiență de peste 15 ani în domeniul juridic, echipa Consultant Avocat Online îți oferă asistență specializată și soluții eficiente, indiferent de complexitatea situației tale. Fie că ai nevoie de consultanță în dreptul muncii, drept commercial, consultanță fiscală sau alte domenii juridice, îți punem la dispoziție expertiza echipei noastre pentru a identifica cea mai bună strategie legală.


Persoane Fizice

„Toți oamenii sunt egali în fața legii, doar un avocat bun poate face diferența.”


Consultă Avocat Online


Persoane Juridice

Soluții juridice eficiente necesare în procesul decizional din cadrul oricărei companii.


Programează consultație