Ce Drepturi Am Daca Pot Dovedi Ca O Alta Persoana Sa Folosit De Datele Mele Cu Caracter Personal, Este Considerat O Infractiune? » Întreabă Avocat

Ce drepturi am daca pot dovedi ca o alta persoana sa folosit de datele mele cu caracter personal, este considerat o infractiune?

Întrebări și RăspunsuriCategorie: Civil - Contracte, Moşteniri, Proprietate, Prescripţie datorii, DonaţiiCe drepturi am daca pot dovedi ca o alta persoana sa folosit de datele mele cu caracter personal, este considerat o infractiune?
Zoltan David Csiki a întrebat 2 ani în urmă

Ce drepturi am daca pot dovedi ca o alta persoana sa folosit de datele mele cu caracter personal, este considerat o infractiune?

Buna ziua, As dori sa stiu ce drepturi am daca pot dovedi ca o alta persoana sa folosit de identitatea mea in mediul online.

Urmeaza sa elaborez evenimentul:
Acuma in urma cu cateva luni am predat la o casa de amanet un sistem de divertisment ( consola de ultima generatie ) pe contract de amanet.
In fiecare luna ma duc sa achit comisionul pentru articol sa nu il " pierd " stiind ca am contract cu ei, articolul respectiv este in siguranta " pe raft " fara sa umble cineva in ea.
Doar din intamplare, am vrut sa verific balanta contului meu prin intermediul unui aplicatie furnizat de producatorul sistemului, pe telefon, numai sa imi vad dizpozitivul ONLINE desi, dupa cum stiu sta in depozitul casei de amanet?
Dupa o scurta investigare am aflat ca nu numai dizpozitivul mi-e folosit ( desi platesc comisionul, platesc pentru altii sa se foloseasca de el ) ci si identitatea mea in intermediul virtual, comunitatea respectiva, efectiv cineva se da drept eu, fara ca eu sa-mi dau acordul la asa ceva!
Persoana respectiva are acces la datele mele personale, date sensibile de locuinta, identitate chiar si de informatii la cardurile debit si credit detinute de mine!
Se poate considera asta o infractiune?

Daca asta nu ar fii fost asta de ajuns, pot dovedii ca persoana necunoscuta sa folosit in mod repetitiv de identitatea mea ( ce este legat la dizpozitivul meu, este activat doar acolo, nu se poate activa profilul meu pe alt dizpozitiv la fel fara parola ) a si modificat continutul consolei, fara acordul meu, asa ei pot sa-mi atraga alte probleme cu furnizorul dispozitivului, E.g. Ban pe cont, din cauza abuzului.

As dorii sa stiu, daca consider eu bine acest lucru fiind un abuz, si stricarea reputatiei in intermediul online?

Ce drepturi am in situatia aceasta?

Nu as vrea ca sa se intample ceva bunului respectiv avand date personale pe el, dar mi-e frica aducand subiectul asta in fata angajatilor din amanet, ca ei pot distruge bunul respectiv si evidenta cu care pot sa ma acopar.

Cum trebuie sa procedez ?
Se pedepseste violarea spatiului privat, fiind doar in mediul online, in romania?
Am dreptul de dezpagubire daca sa modificat continutul dizpozitivului fata de starea ei la predare?

Multumesc mult.

Adaugă răspuns

4
+
20
=