Evacuare | Consultanță Juridică 24/7 - Discută Cu Un Avocat Online
avocat consultanta juridica
Deschiderea succesiunii
14 august 2017
firma avocatura
Eliberarea autorizatie de constructie legea 50/1991
17 august 2017

Evacuare

cabinet avocat

cabinet avocat

Evacuare

Buna ziua va rog sa mi răspundeți de urgentă și mie ,am facut Apel și a rămas definitiv , ma interesează dacă se poate ataca sentința definitiva ? Nu știu cum sa procedez , este vb . De ap unde locuim acum .

 

Bună ziua!

Codul de procedură civilă reglementează căile extraordinare de atac, printre care regăsim și contestația în anulare. Articolul 503 indică obiectul și motivele contestației, astfel că, conform alineatului (1) hotărârile definitive pot fi atacate cu contestaţie în anulare atunci când contestatorul nu a fost legal citat şi nici nu a fost prezent la termenul când a avut loc judecata.

Având în vedere că hotărârea dată în apel, fără drept de recurs, este hotărare definitivă, conform art. 634 alin (1) punctul 4 NCPC, o astfel de hotărare poate fi atacată deasemenea cu contestație în anulare, conform art. 503 alin. (3) în următoarele situații:
1. hotărârea dată în apel a fost pronunţată de o instanţă necompetentă absolut sau cu încălcarea normelor referitoare la alcătuirea instanţei şi, deşi se invocase excepţia corespunzătoare, instanţa de apel a omis să se pronunţe asupra acesteia;
2. dezlegarea dată apelului este rezultatul unei erori materiale;
3. instanţa de apel nu s-a pronunţat asupra unuia dintre apelurile declarate în cauză.

Subliniem existența unui termen legal de introducere a contestației, conform art. 506 NCPC „(1) Contestaţia în anulare poate fi introdusă în termen de 15 zile de la data comunicării hotărârii, dar nu mai târziu de un an de la data când hotărârea a rămas definitivă.
(2) Contestaţia se motivează în termenul de 15 zile prevăzut la alin. (1), sub sancţiunea nulităţii acesteia.”

 

Evacuare

Buna ziua , suntem o tânăra familie cu 3 copii din Cristian , Jud Brasov. In Iunie anul acesta ne-am mutat in locația actuala , am făcut un contract iar ieri 14/08/2017 am primit un sms de la proprietar : "D-nului Lup Ionel-Alexandru:Subsemnatul Pasca Iosif,domiciliat in loc Cristian,str A. Muresianu nr 19 jud. Brasov,va solicit incetarea contractului de inchiriere inregistrat la Administratia financiara sub nr 8014 din 27 iunie 2017 pentru imobilul situat la aceiasi adresa incepand cu data de 19 octombrie 2017 in conformitate cu art 4 din contractul de inchirere.Va cer acest lucru intrucat oricat de multa bunavointa am avea convietuirea mea si a celorlalti locatari din imobil alaturi de dumneavoastra este imposibila intrucat zi de zi nu respectati art 6,al 1.din acelasi contract.Va rog sa nu va suparati dar noi ceilalti locatari suntem indreptatiti sa locuim in liniste.Orice discutie este de prisos si aveti timp suficient pana in 19 octombrie, adica mai mult de 60 zile sa eliberati apartamentul.O seara buna si inca odata imi cer scuze dar in situatia data convietuirea este imposibila.O SEARA BUNA! " . In contract la pct 6 scrie asa :" chiriașul de obliga sa folosească bunul închiriat conform destinație sale , sa nu tulbure liniștea Proprietăților vecine , prin folosința sa ." Iar la reziliere scrie asa : " rezilierea contractului înainte de termen se face prin acordul părților sau unilateral printr-o notificare scrisă cu cel putin 60 de zile calendaristice. In situația in care oricare dintre părți nu respecta aceste condiții va plăti celeilalte părți despăgubiri in suma de 170 €. Acum întreb eu , oare nu este normal cu o fata de 5 luni , băiat de 2 ani și încă unul de 3 ani sa mai și fie plâns din cand in cand ? Vecinul de dedesubt are doua boxe imense care se pare ca nu deranjează ca și copii noștri. De la bun început a văzut copii. Ne a făcut și flotant, eu cred ca e abuziv sa ne dea afara acum înainte de iarna mai ales cu 3 copii.

 

Bună ziua!

Articolul 1270 C.civ. reglementează forța obligatorie a contractului, astfel:
„(1) Contractul valabil încheiat are putere de lege între părţile contractante.
(2) Contractul se modifică sau încetează numai prin acordul părţilor ori din cauze autorizate de lege.”
Așadar, puteți încerca rezolvarea conflictului pe cale amiabilă. În caz contrar, trebuie respectate clauzele contractuale așa cum au fost stipulate în contract.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Consultații Juridice
Consultații Juridice
Bună ziua, Cu ce vă putem ajuta?
Connecting...
Programează Consultație
Luni – Vineri: 10:00 – 18:00

Onorarii Rezonabile - orare, fixe, de succes
Busy
:
:
:

Datele introduse sunt folosite pentru a vă contacta. Prin utilizarea serviciilor, acceptați politica de confidențialitate.
Suntem online
:
:
Această sesiune de discuții s-a încheiat.