Codul De Procedură Penală – Restituirea Lucrurilor » Consultă Avocat
caut avocat bucuresti
Codul de Procedură Penală – Amenda judiciară
6 mai 2019
avocat bucuresti online
Codul de Procedură Penală – Controlul judiciar pe cauțiune
6 mai 2019

Codul de Procedură Penală – Restituirea lucrurilor

caut avocati bucuresti

caut avocati bucuresti

Codul de Procedură Penală – Restituirea lucrurilor

Art. 255. - (1) Dacă procurorul sau judecătorul de drepturi și libertăți, în cursul urmăririi penale, judecătorul de cameră preliminară sau instanța de judecată, în procedura de cameră preliminară ori în cursul judecății, constată, la cerere sau din oficiu, că lucrurile ridicate de la suspect ori inculpat sau de la orice persoană care le-a primit spre a le păstra sunt proprietatea persoanei vătămate sau a altei persoane ori au fost luate pe nedrept din posesia sau deținerea acestora, dispune restituirea acestor lucruri. Dispozițiile art. 250 se aplică în mod corespunzător.

(2) Restituirea lucrurilor ridicate are loc numai dacă prin aceasta nu sunt îngreunate stabilirea situației de fapt și justa soluționare a cauzei și cu obligația pentru cel căruia îi sunt restituite să le păstreze până la pronunțarea unei soluții definitive în procesul penal.

 


Restabilirea situației anterioare

Art. 256. - Instanța de judecată, în cursul judecății, poate lua măsuri de restabilire a situației anterioare săvârșirii infracțiunii, când schimbarea acelei situații a rezultat din comiterea infracțiunii, iar restabilirea este posibilă.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *