Codul De Procedură Penală – Modificarea Actelor Procedurale, îndreptarea Erorilor Materiale și înlăturarea Unor Omisiuni Vădite » Consultă Avocat
onorariu avocat
Codul de Procedură Penală – Suspendarea urmăririi penale
6 mai 2019
caut avocat bucuresti
Codul de Procedură Penală – Amenda judiciară
6 mai 2019

Codul de Procedură Penală – Modificarea actelor procedurale, îndreptarea erorilor materiale și înlăturarea unor omisiuni vădite

avocat consultanta juridica

avocat consultanta juridica

Codul de Procedură Penală – Modificarea actelor procedurale, îndreptarea erorilor materiale și înlăturarea unor omisiuni vădite


Modificări în acte procedurale

Art. 277. - (1) Orice adăugare, corectură ori suprimare făcută în cuprinsul unui act procedural este luată în considerare numai dacă aceste modificări sunt confirmate în scris, în cuprinsul sau la sfârșitul actului, de către cei care l-au semnat.

(2) Modificările neconfirmate, dar care nu schimbă înțelesul frazei, rămân valabile.

(3) Locurile nescrise în cuprinsul unei declarații trebuie barate, astfel încât să nu se poată face adăugări.

 


Îndreptarea erorilor materiale

Art. 278. - (1) Erorile materiale evidente din cuprinsul unui act procedural se îndreaptă de însuși organul de urmărire penală, de judecătorul de drepturi și libertăți sau de cameră preliminară ori de instanța care a întocmit actul, la cererea celui interesat ori din oficiu.

(2) În vederea îndreptării erorii, părțile pot fi chemate spre a da lămuriri.

(3) Despre îndreptarea efectuată organul judiciar întocmește, după caz, un proces-verbal sau o încheiere, făcându-se mențiune și la sfârșitul actului corectat.

 


Înlăturarea unor omisiuni vădite

Art. 279. - Dispozițiile art. 278 se aplică și în cazul când organul judiciar, ca urmare a unei omisiuni vădite, nu s-a pronunțat asupra sumelor pretinse de martori, experți, interpreți, avocați, potrivit art. 272 și 273, precum și cu privire la restituirea lucrurilor sau la ridicarea măsurilor asigurătorii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Consultații Juridice
Consultații Juridice
Bună ziua, Cu ce vă putem ajuta?
Connecting...
Programează Consultație
Luni – Vineri: 10:00 – 18:00

Onorarii Rezonabile - orare, fixe, de succes
Busy
:
:
:

Datele introduse sunt folosite pentru a vă contacta. Prin utilizarea serviciilor, acceptați politica de confidențialitate.
Suntem online
:
:
Această sesiune de discuții s-a încheiat.