Codul De Procedură Penală – Dispoziții Speciale Privind Măsurile Preventive Aplicate Minorilor » Consultă Avocat
avocat consultanta juridica
Codul de Procedură Penală – Modificarea actelor procedurale, îndreptarea erorilor materiale și înlăturarea unor omisiuni vădite
6 mai 2019
caut avocati bucuresti
Codul de Procedură Penală – Restituirea lucrurilor
6 mai 2019

Codul de Procedură Penală – Dispoziții speciale privind măsurile preventive aplicate minorilor

avocat

avocat

Codul de Procedură Penală – Dispoziții speciale privind măsurile preventive aplicate minorilor

 


Condiții speciale de aplicare față de minori a măsurilor preventive

Art. 243. - (1) Față de suspectul și inculpatul minor se pot dispune măsuri preventive potrivit dispozițiilor prevăzute în secțiunile 1-7 din prezentul capitol, cu derogările și completările prevăzute în prezentul articol.

(2) Reținerea și arestarea preventivă pot fi dispuse față de un minor, în mod excepțional, numai dacă efectele pe care privarea de libertate le-ar avea asupra personalității și dezvoltării acestuia nu sunt disproporționate față de scopul urmărit prin luarea măsurii.

(3) La stabilirea duratei pentru care se ia măsura arestării preventive se are în vedere vârsta inculpatului de la data când se dispune asupra luării, prelungirii sau menținerii acestei măsuri.

(4) Când s-a dispus reținerea sau arestarea preventivă a unui minor, încunoștințarea prevăzută la art. 210 și 228 se face, în mod obligatoriu, și către reprezentantul legal al acestuia sau, după caz, către persoana în îngrijirea ori supravegherea căreia se află minorul.

 


Condiții speciale de executare a reținerii și arestării preventive dispuse față de minori

Art. 244. - Regimul special de detenție al minorilor, în raport cu particularitățile vârstei, astfel încât măsurile preventive luate față de aceștia să nu prejudicieze dezvoltarea lor fizică, psihică sau morală, va fi stabilit prin legea privind executarea pedepselor și a măsurilor dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Consultații Juridice
Consultații Juridice
Bună ziua, Cu ce vă putem ajuta?
Connecting...
Programează Consultație
Luni – Vineri: 10:00 – 18:00

Onorarii Rezonabile - orare, fixe, de succes
Busy
:
:
:

Datele introduse sunt folosite pentru a vă contacta. Prin utilizarea serviciilor, acceptați politica de confidențialitate.
Suntem online
:
:
Această sesiune de discuții s-a încheiat.