Avocat Online - Solicită Un Sfat GRATUIT | Consultanță Specializată
 

AVOCAT ONLINEAVOCAT ONLINE


 
 
4.9/573 voturi

Avocat Online – Servicii si Sfaturi Juridice

Întreabă Avocat – Simplu, Rapid, Eficient
1. Adaugă Întrebare; 2. Avocatul Răspunde; 3. Ești notificat pe email

Adaugă Întrebare

Indiferent daca este vorba de parere juridica sau aveti nevoie de servicii juridice ce implica discutii vizavi de un model de contract, un  formular juridic, o lege actualizata, Cabinetul nostru va poate ajuta! Pentru intreaga oferta de servicii a cabinetului nostru accesati pagina principala – avocatavocat online gratuit

Avocat Online : Cum va ajuta sfatul oferit de Avocat Online?

Citiți conditiile de mai jos inainte de a completa formularul. Răspundem la toate solicitările pe email în maxim 24h*. Având în vedere numărul mare de solicitări primite în ultima perioadă, timpul de răspuns este de maxim 72h.

Dacă nu primiți răspuns, vă rugăm să verificati și junk/spam/trash mail pentru eventualitatea în care răspunsul primit pe email a fost mutat acolo.
*În zilele de sâmbătă și duminică timpul de răspuns poate fi de 72h.

Conditii:

1. Puteti beneficia de consultanta juridica in masura in care solicitarea nu implica un efort deosebit din partea cabinetului de avocat. Consultatia juridica acordata nu reprezinta un raport intre avocat si solicitant. Raspunsurile pe care le veti primi de la specialistii nostri au doar caracter informativ si orientativ. Acestea nu creeaza o obligatie contractuala in sarcina noastra sau alte asemenea obligatii reciproce.

2. Informatiile prezentate pe acest site nu sunt furnizate in baza relatiei avocat – client. Nu sunt destinate sa inlocuiasca consultanta juridica ce poate fi obtinuta de la un avocat in baza contractului de asistenta juridica incheiat in forma scrisa. In acest sens ramane la aprecierea dumneavoastra exclusiva daca decideti sa actionati luand in considerare, in intregime sau in parte, sfatul primit.

Consultantavocat.ro nu îşi asumă absolut nicio responsabilitate pentru orice fel de consecinte. ce ar putea aparea ca urmare a deciziilor care pot fi luate in baza  raspunsului nostru, a informatiilor pe care le primiti in calitate de solicitant de pe e-mail-ul marius.todeanca @ consultantavocat.ro.

Echipa noastra incearca sa raspunda tuturor persoanelor, fie ele din Romania sau din afara tarii. Pentru a ne putea imbunati activitatea va rugam sa ne trimiteti feedback-ul dumneavoastra privind activitatea noastra online.

Pro bono este prescurtarea expresiei latinești Pro bono publico, în traducere pentru binele public. Ea se referă la asumarea unei activități realizată în interesul public (în interesul comunității; pentru binele care ne privește pe toți) fără recompensă financiară.

În general, termenul se folosește referitor la asemenea practici efectuate de avocați (care reprezintă, cu titlu gratuit, în instanțe persoane care nu și-ar permite aceste servicii, în interesul promovării dreptății). Citeste mai mult https://ro.wikipedia.org/wiki/Pro_bono 

Întreabă Avocat Online

Întreabă Avocat – Simplu, Rapid, Eficient
1. Adaugă Întrebare; 2. Avocatul Răspunde; 3. Ești notificat pe email

Adaugă Întrebare

ORDONANŢA privind ajutorul public judiciar în materie civilă

Art. 1

Ajutorul public judiciar reprezintă acea formă de asistenţă acordată de stat care are ca scop asigurarea dreptului la un proces echitabil şi garantarea accesului egal la actul de justiţie. Pentru realizarea unor drepturi sau interese legitime pe cale judiciară, inclusiv pentru executarea silită a hotărârilor judecătoreşti sau a altor titluri executorii.

Art. 2

(1) Prezenta ordonanţă de urgenţă este aplicabilă în toate cazurile în care se solicită ajutor public judiciar în faţa instanţelor judecătoreşti.  Sau a altor autorităţi cu atribuţii jurisdicţionale române de către orice persoană fizică având domiciliul. Sau reşedinţa obişnuită în România sau într-un alt stat membru al Uniunii Europene.
(2) Pentru a determina dacă solicitantul are domiciliul pe teritoriul României se aplică legea română. În cazul în care solicitantul nu are domiciliul pe teritoriul României. Pentru a se stabili dacă acesta are domiciliul pe teritoriul unui alt stat membru se aplică legea statului membru în cauză.
(3) Stabilirea domiciliului sau a reşedinţei obişnuite se determină în funcţie de data depunerii cererii de ajutor public judiciar.

Art. 2.1

(1) Prezenta ordonanţă de urgenţă este aplicabilă şi în cazul cererilor formulate de persoane fizice care nu au domiciliul. Sau reşedinţa obişnuită pe teritoriul României ori al altui stat membru al Uniunii Europene. În măsura în care între România şi statul al cărui cetăţean este solicitantul sau pe al cărui teritoriu îşi are domiciliul există o legătură convenţională care conţine dispoziţii referitoare la accesul internaţional la justiţie.
(2) Pentru statele cu care România nu are legături convenţionale, accesul internaţional la justiţie poate fi acordat în baza curtoaziei internaţionale, sub rezerva principiului reciprocităţii. Avocat Online Gratuit

Art. 3

Ajutorul public judiciar prevăzut de prezenta ordonanţă de urgenţă se acordă în cauze civile, comerciale, administrative, de muncă şi asigurări sociale, precum şi în alte cauze, cu excepţia celor penale.

Art. 4

Poate solicita acordarea ajutorului public judiciar, în condiţiile prezentei ordonanţe de urgenţă, orice persoană fizică. În situaţia în care nu poate face faţă cheltuielilor unui proces sau celor pe care le implică obţinerea unor consultaţii juridice în vederea apărării unui drept sau interes legitim în justiţie. fără a pune în pericol întreţinerea sa ori a familiei sale.

Art. 5

(1) În sensul prezentei ordonanţe de urgenţă, prin familie se înţelege soţul/soţia, copiii sau alţi descendenţi în linie dreaptă în vârstă de până la 18 ani. Aflaţi în întreţinerea solicitantului, precum şi copiii sau alţi descendenţi în linie dreaptă în vârstă de peste 18 ani, dar nu mai mult de 26 de ani, dacă se află în continuarea studiilor şi în întreţinerea solicitantului.

(2) În sensul prezentei ordonanţe de urgenţă, se consideră membru al familiei şi persoana care are domiciliul ori reşedinţa comună şi gospodăreşte împreună cu solicitantul. Copiii sau alţi descendenţi în linie dreaptă ai acesteia în vârstă de până la 18 ani aflaţi în întreţinerea solicitantului, precum şi copiii sau alţi descendenţi în linie dreaptă în vârstă de peste 18 ani. Dar nu mai mult de 26 de ani, dacă se află în continuarea studiilor şi în întreţinerea solicitantului.

Formele ajutorului public judiciar şi condiţiile de acordare

Art. 6

Ajutorul public judiciar se poate acorda în următoarele forme:
a) Plata onorariului pentru asigurarea reprezentării, asistenţei juridice şi, după caz, a apărării, printr-un avocat numit sau ales. Pentru realizarea sau ocrotirea unui drept ori interes legitim în justiţie. Sau pentru prevenirea unui litigiu, denumită în continuare asistenţă prin avocat.
b) Plata expertului, traducătorului sau interpretului folosit în cursul procesului, cu încuviinţarea instanţei sau a autorităţii cu atribuţii jurisdicţionale. Dacă această plată incumbă, potrivit legii, celui ce solicită ajutorul public judiciar.
c) Plata onorariului executorului judecătoresc.
d) Scutiri, reduceri, eşalonări sau amânări de la plata taxelor judiciare prevăzute de lege, inclusiv a celor datorate în faza de executare silită.

………………….

Cauți un avocat? Ai o problemă juridică? Intra pe pagina Contact AvocatAvocat Marius Todeancă

Programează o Consultație4.9/573 voturi


Articole recenteMaria
Avocat Marius Todeancă

Buna ziua.Va rog sa ma ajutati cu un sfarsit daca se poate.In 2013 am divortat iar in urma hotararii definitive am fost obligata sa platesc alocatie de intretinere la 2minori 266 euro/luna.La timpul acela aveam 800 euro salar in Italia.Am platit pana prin 2016 dupa care am ramas somer 6 luni si nu am mai putut plati.Unul din minori a devenit major (fiul mai mare).Mi am gasit un alt servici cu jumatate de norma si am reinceput sa platesc intretinerea la minorul ramas(fiul mai mic)Dupa approximation un an in care am mai imprumutat bani pt a ma descurca(chirie,intretinere,mancare,naveta,telefon si platind tot ceea ce este necesar fiului mai mare pt a continua studiile (facultatea de economie ajutor pe care i L am dat doar eu,tatal nu a contribuit Absolut cu nimic,am decis sa ma mut in Suedia cu ajutorul unor prieteni.In noembrie 2017 .Aici cu toate ca este o tara europeana nu poti face nimic fara pasaport iar eu il aveam expirat.Am facut demersurile necesare pt a avea unul nou .l am obtinut in martie 2018 dar a mai durat 4 luni pana mi au dat documente de Suedia pt a putea lucra.In tot acest timp nu am mai putut plati alocatia de intretinere trimitind doar ocazional bani la copii ajutata de prieteni.Am informat fostul sot ca nu pot si nu am si ca voi reincepe sa platesc cand ma voi stabili un pic economic vorbind.Mi a spus ca nu este nici o problema va chiar a acceptat ca fiul nostru minor sa vina sa locuiasca cu mine semnand procura in acest scop.Eu am solicitat ca fiul minor sa vina sa traiasca cu mine deoarece este un copil problematic si dat fiind faptul ca in ultimile luni am reusit sa mi iau o casa si sa mi gasesc un servici cat de cat decent as vrea si avea posibilitatea sa mi ajut fiul.In urma cu o saptamana m a sunat un organ de politie spunandumi ca fostul sot mi a facut o plangere pt neplata alocatiei…plangerea este facuta din 2018.l am sunat pe fostul incercand sa i explic si i am propus sa retraga plangerea ca voi incerca sa i dau banii.El mi a spus ca nu vrea bani,vrea partea mea de la casa pe care o avem impreuna (dupa divort nu sa facut partaj).citez:Imi retrag plangere si iti dau actele pt a lua minorul cu tine daca imi cedezi partea ta de la casa!Peste doua saptamani voi merge in Romania….CE POT SA FAC??va rog din nou sa mi spune ti….daca se poate trimite ti un mail.MULTUMESC ANTICIPAT

3 luni ago

Bună ziua,

Adăugați întrebarea pe https://consultantavocat.ro/intreaba-avocat-online/

Cu stimă,
Av. Marius Todeancă

3 luni ago
Dorel Guruian
Avocat Marius Todeancă
buna ziua

am urmatoarea problema pentru care doresc un sfat.In urma cu 14 ani am girat un coleg de serviciu pentru un imprumut la banca , asta toamna in noiembrie m-am trezit cu contul bancar in care primesc pensia blocat. Am luat legatura cu executorul care a blocat contul si acesta mi-a comunicat ca eu nu pot sa fac nimic colegul care este titular trebuie sa ia legatura cu dumnealui.Am cautat acest coleg de care nu mai stiam mare lucru si l-am rugat sa rezolve situatia rapid, pe scurt colegul m-ia spus ca a fost la judecatorie a facut contestatie ,a castigat procesul si urmeaza sa recuperam toti banii . Problema este ca nici pana acum nu am contul deblocat.Am luat legatura cu executorul din nou si acesta a spus ca nu exista nici o hotarare judectoreasca in acest dosar.intrebarea mea este cum pot rezolva aceasta situatie . mentionez ca in prezent locuiesc in Germania.

Bună ziua,

Adăugați întrebarea pe https://consultantavocat.ro/intreaba-avocat-online/

Cu stimă,
Av. Marius Todeancă

3 luni ago

Evaluează articolul ⚖

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Consultă Avocat
Consultă Avocat
Simplu, Rapid, Eficient
Connecting...
Programează o Consultație
Simplu, Rapid, Eficient
:
:
:

Datele colectate sunt folosite pentru a vă contacta. Prin utilizarea serviciilor, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor Politica de confidențialitate
Simplu, Rapid, Eficient
:
:

Datele colectate sunt folosite pentru a vă contacta. Prin utilizarea serviciilor, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor Politica de confidențialitate
Această sesiune de discuții s-a încheiat.