Amenintari Cu Moartea | Consultanță Juridică Online 24/7 - Avocat On Line
avocat bucuresti online
OUG 59/2017
13 august 2017
cabinet avocat
Evacuare
16 august 2017

Amenintari cu moartea

avocat online bun

avocat online bun

Amenintari cu moartea

Buna seara, eu am un baietel de 7 luni tatal lui nu la recunoscut si acum ma suna tot timpul si ma ameninta ca ma omoara si ca vine sa imi ieie copilul daca nu vreau sa ma marit cu el. Am foarte multe mesaje vocale de la el in care imi ameninta familia si pe mine. Are vreun drept asupra copilului odata ce nu la recunoscut, si daca da poate sa vine sa il ieie fara acordul meu? Specific ca mie imi e frica pentru viata mea cat si a copilului, as putea folosi in vreun fel mesajele vocale cu amenintarile, pentru a nu avea acces la copil? Va multumesc anticipat.

 

Bună ziua,

Atât timp cât tatăl  nu figurează în certificatul de naștere al copilului, acesta nu dreptul să îl ia pe baiețel sau să exercite autoritatea părintească în orice alt mod.

În ceea ce privește amenințările cu moartea, Codul Penal prevede în art. 206:

Ameninţarea

(1) Fapta de a ameninţa o persoană cu săvârşirea unei infracţiuni sau a unei fapte păgubitoare îndreptate împotriva sa ori a altei persoane, dacă este de natură să îi producă o stare de temere, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, fără ca pedeapsa aplicată să poată depăşi sancţiunea prevăzută de lege pentru infracţiunea care a format obiectul ameninţării.

(2) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Consultații Juridice
Consultații Juridice
Bună ziua, Cu ce vă putem ajuta?
Connecting...
Programează Consultație
Luni – Vineri: 10:00 – 18:00

Onorarii Rezonabile - orare, fixe, de succes
Busy
:
:
:

Datele introduse sunt folosite pentru a vă contacta. Prin utilizarea serviciilor, acceptați politica de confidențialitate.
Suntem online
:
:
Această sesiune de discuții s-a încheiat.