Actiunea Civila  alaturata Actiunii Penale. Daune Morale. Birou De Avocatura – Parte Civila. » Consultă Avocat
avocatura bucuresti
Procedura simplificata. Achitare inculpat in baza art.10 lit.a Cod Procedura Penala. Casare cu trimitere.
18 martie 2020
avocat bucuresti online
Aplicarea gresita a dispozitiilor privind taxele de timbru. Cale de atac.
18 martie 2020

Actiunea civila  alaturata actiunii penale. Daune morale. Birou de Avocatura – parte civila.

avocat bucuresti online

avocat bucuresti online

Actiunea civila  alaturata actiunii penale. Daune morale. Birou de Avocatura – parte civila.

 

Constituirea de parte civila a Biroului de avocatura pentru acordarea daunelor morale, intrucat i s-a creat un prejudiciu de imagine si a fost stirbita reputatia  cabinetului si a avocatului titular. Respingerea cererii de acordare  a daunelor  nefiind  dovedite prejudicierea imaginii cabinetului si avocatului titular prin acte aditionale falsificate, care nu au fost aduse la cunostinta publica ci numai partilor vatamate carora le-au fost prezentate.

          
            

Curtea de Apel Ploiesti, Sectia Penala si pentru cauze cu minori si de familie,

Decizia  penala nr. 265 din 21 februarie 2013.

Prin sentinta penala nr. 755 din 4 decembrie 2012 a Judecatoriei Targoviste, inculpatul a fost condamnat la 3 ani si 6 luni inchisoare, in baza art. 215 al.1,2 si 3 cu aplic. art. 41 alin.2 Cod penal si pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata prev. de art. 290 cu aplic. art. 41 alin.2 si  art. 33 lit. a Cod penal.

In latura civila, inculpatul a fost obligat la despagubiri catre cele  patru parti civile – persoane fizice, iar cererea de acordarea daunelor morale formulata de  avocat C.G., titular al Biroului de avocatura C.G., in cuantum de 10.000 lei a fost respinsa ca neintemeiata.

Impotriva acestei sentinte de fond partea civila avocat C.G., prin biroul sau de avocatura, a declarat recurs criticand-o pentru nelegalitate si netemeinicie pentru neacordarea daunelor morale solicitate.

Recursul acestuia a fost respins ca nefondat, prin decizia penala nr. 265 din 21.02.2013, a Curtii de Apel Ploiesti.

Pentru a pronunta aceasta solutie instanta de recurs a retinut, in esenta, ca in mod corect s-a retinut de catre prima instanta ca actiunea este neintemeiata, deoarece  nu i s-a adus partii civile un prejudiciu de imagine prin actele aditionale falsificate prin modalitatea retinuta de prima instanta.

Aceasta deoarece inscrisurile respective nu au fost aduse la cunostinta publicului ci numai au fost prezentate partilor vatamate persoane fizice pentru ale mentine in continuare starea de eroare. Mai mult, prin constatarea tehnico-stiintifica efectuata in cauza, s-a stabilit cu certitudine ca semnatura nu apartine inculpatului si nici  amprentele de pe stampila de pe reversul actelor aditionale nu sunt ale stampilei autentice apartinand Cabinetului de avocatura.

                                      

( Judecator Traian Logojan)

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Consultații Juridice
Consultații Juridice
Bună ziua, Cu ce vă putem ajuta?
Connecting...
Programează Consultație
Luni – Vineri: 10:00 – 18:00

Onorarii Rezonabile - orare, fixe, de succes
Busy
:
:
:

Datele introduse sunt folosite pentru a vă contacta. Prin utilizarea serviciilor, acceptați politica de confidențialitate.
Suntem online
:
:
Această sesiune de discuții s-a încheiat.